Načini plaćanja i dostava

Načini plaćanja

Sve cijene na web stranici su prikazane u Eurima.

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od ponuđenih načina plaćanja.

Plaćanje pouzećem u gotovini u konvertibilnim markama (BAM) prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača koje je moguće samo za područje BiH. U ovom slučaju kupac pouzećem vrši plaćanje pune cijene proizvoda sa uračunatim PDVom i dodanom cijenom dostave kao prikazano pri izvršenju narudžbe.

Plaćanjem  gotovini u konvertibilnim markama (BAM) prilikom preuzimanja robe na lokaciji Prodavca koristeći Pick-Up opciju.

Plaćanje pouzećem omogućuje Korisniku da narudžbu podmiri prilikom same dostave na navedenu adresu po preuzimanju iste i vrši se isključivo u gotovini.

 

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Korisnika i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda, a proizvod će biti otpremljen dostavnoj službi u roku 2-4 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) po primitku uplate kupoprodajne cijene, osim kod plaćanja proizvoda pouzećem.

Ako kupac odabere način plaćanja pouzećem, ugovor o kupoprodaji je sklopljen trenutkom narudžbe proizvoda, a proizvod će biti otpremljen dostavnoj službi u roku 2-4 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) nakon sklapanja ugovora o kupoprodaji.

 

Način isporuke proizvoda

Isporuku narudžbe vrši Prodavatelj, proizvod/i iz narudžbe će biti otpremljeni dostavnoj službi u roku od 7 radnih (subota, nedjelja i neradni dani isključeni; osim otoka, ovisno o voznom redu trajekta i zoni III prema definiciji BH Pošte) po primitku uplate kupoprodajne cijene, osim kod plaćanja proizvoda pouzećem.

Dostava proizvoda vrši se putem BiH pošte s kojom je Prodavatelj u ugovornom odnosu. BiH Pošta vrši dostavu proizvoda za Prodavatelja na području BiH i u inostranstvu. Dostava je također u određenim uslovima moguća putem radnika Prodavatelja.

Pored ovih načina dostave Korisnik može sam preuzeti narudžbu na adresi Prodavatelja koristeći Pick-Up opciju.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Vrijeme dostave (bez prethodno navedenog vremena otpremnine):

Vrijeme dostave u BiH  2 - 3 radna dana

Vrijeme dostave za EU i region 8 - 30 radnih dana

Vrijeme dostave za ostatak svijeta 15 - 30 radnih dana

Napomena: Obzirom na stanje svjetske pandemije i međunarodnog poštanskog prometa gore navedeni rokovi mogu varirati.

Prodavatelj isporuku vrši širom svijeta.

Korisnici su dužni pošiljku preuzeti i pregledati pred dostavljačem kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog mogućnosti oštećenja pošiljke prilikom dostave, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, o tome će obavijestiti Korisnika. Korisnik može prekinuti narudžbu ili pričekati dok proizvod bude ponovno dostupan. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod u ugovorenom roku obavještava kupca koji mu je dužan ostaviti naknadni razumni rok za ispunjenje ugovora o kupoprodaji.

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

Korisnik je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, samo i ako nije upotrijebio krivo isporučeni proizvod, nego se proizvod može staviti ponovno u prodaju.

Ukoliko nije moguća zamjena za naručeni proizvod, a nije moguća zbog greške Prodavatelja, Korisnik ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod, također samo i ako nije upotrijebio krivo isporučeni proizvod te se on može staviti ponovno u prodaju.

 

Cijena dostave

Informacija o cijeni dostave dostupna je na web stranici www.imperiaclothing.ba prilikom izvršenja narudžbe u zavisnosti od količine (težine) i lokacije za dostavu proizvoda.