Select Page
Načini plaćanja

Sve cijene na web stranici su prikazane u Eurima.

 

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od ponuđenih načina plaćanja.

 

Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od kreditnih kartica: MasterCard, Maestro ili Visa.

 

Sva plaćanja će biti izvršena u valuti Bosne i Hercegovine. Iznos kojim će biti terećena Vaša platna kartica će biti određen konverzijom cijene izvršene narudžbe u Eurima u BAM prema tečajnoj listi kursa Centralne banke. U trenutku naplate sa Vaše kartice isti iznos će biti konvertovan u Vašu lokalnu valutu prema tečajnoj listi udruženja kreditnih kartica. Navedene konverzije valuta u postupku online plaćanja mogu rezultirati u minimalnim odstupanjima od originalne cijene izražene na našoj web stranici.

 

Plaćanje pouzećem u gotovini u konvertibilnim markama (BAM) prilikom preuzimanja proizvoda od dostavljača. Plaćanje pouzećem je moguće samo na području BiH. U ovom slučaju kupac pouzećem vrši plaćanje pune cijene proizvoda sa uračunatim PDVom i dodanom cijenom troškova dostave koja mu je prikazana i sa kojom se složio pri izvršenju narudžbe.

 

Plaćanjem  gotovinom u konvertibilnim markama (BAM) prilikom preuzimanja robe na lokaciji Prodavca koristeći Pick-Up opciju. 

 

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Korisnika i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda, a proizvod će biti otpremljen dostavnoj službi u roku od 2 do 4 radna dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) po primitku uplate kupoprodajne cijene osim kod plaćanja proizvoda pouzećem.

 

Ako kupac odabere način plaćanja pouzećem, ugovor o kupoprodaji je sklopljen trenutkom narudžbe proizvoda, a proizvod će biti otpremljen dostavnoj službi u roku od 2 do 4 radna dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni).

 

Način isporuke proizvoda

Prodavatelj isporuku vrši širom svijeta.

 

Isporuku narudžbe vrši Prodavatelj, proizvod/i iz narudžbe će biti otpremljeni dostavnoj službi u roku od od 2 do 4 radna dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni; osim otoka, ovisno o voznom redu trajekta i zoni III prema definiciji BH Pošte) po primitku uplate kupoprodajne cijene, osim kod plaćanja proizvoda pouzećem.

 

Dostava proizvoda vrši se putem BiH pošte s kojom je Prodavatelj u ugovornom odnosu. BiH Pošta vrši dostavu proizvoda za Prodavatelja na području BiH i u ostatku svijeta. Dostava je također u određenim uslovima moguća putem radnika Prodavatelja kao i pri izboru Pick-Up opcije gdje Kupac preuzima narudžbu na adresi Prodavatelja.

 

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

 

Vrijeme dostave (bez prethodno navedenog vremena otpremnine):

 

Vrijeme dostave u BiH  2 – 3 radna dana

Vrijeme dostave za EU i region 8 – 30 radnih dana

Vrijeme dostave za ostatak svijeta 15 – 30 radnih dana

 

Napomena: Obzirom na stanje svjetske pandemije koja utiče na međunarodni poštanski promet gore navedeni rokovi mogu varirati.

 

Korisnici su dužni pošiljku preuzeti i pregledati pred dostavljačem kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog mogućnosti oštećenja pošiljke prilikom dostave, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

 

Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, o tome će obavijestiti Korisnika. Korisnik može prekinuti narudžbu ili pričekati dok proizvod bude ponovno dostupan. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod u ugovorenom roku obavještava kupca koji mu je dužan ostaviti naknadni razumni rok za ispunjenje ugovorne obaveze.

 

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

 

Korisnik je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

 

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, samo i ako nije upotrijebio krivo isporučeni proizvod, nego se proizvod može staviti ponovno u prodaju.

 

Ukoliko nije moguća zamjena krivo dostavljenog naručenog  proizvoda Korisnik ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod, također samo i ako nije upotrijebio krivo isporučeni proizvod te se on može staviti ponovno u prodaju.

Cijena dostave

Informacija o cijeni dostave dostupna je na web stranici www.imperiaclothing.ba prilikom izvršenja narudžbe u zavisnosti od količine (težine) i lokacije za dostavu proizvoda. Cijena dostave će biti izračunata i prikazana Kupcu prije finalne potvrde narudžbe.

Izjava o konverziji valute

Sva plaćanja će biti izvršena u valuti Bosne i Hercegovine. Iznos kojim će biti terećena Vaša platna kartica će biti određen konverzijom cijene izvršene narudžbe u Eurima u BAM prema tečajnoj listi kursa Centralne banke. U trenutku naplate sa Vaše kartice isti iznos će biti konvertovan u Vašu lokalnu valutu prema tečajnoj listi udruženja kreditnih kartica. Navedene konverzije valuta u postupku online plaćanja mogu rezultirati u minimalnim odstupanjima od originalne cijene izražene na našoj web stranici.